Fly til Malta Malta

Honningens hjemland smaker søtt
Flybilletter til Malta fra
 • 940 NOK Per person
 • Fly fra Oslo starter på 950 NOK
 • Fly fra Bergen starter på 1 400 NOK
 • Fly fra Göteborg starter på 1 100 NOK
 • Fly fra Stavanger starter på 1 400 NOK

Om Malta

.

Den salte sjøvinden vasker over festningsbyen Valletta, Maltas hovedstad, mens solen kaster sine første stråler på byens honningfargede kupler og små tårn. Følg de bratte, smale gatene oppover helt til du kan se utover det glitrende Middelhavet. Slå deg ned på en av de små kafeene hvor de lokale samles og snakker på raskt, melodisk maltesisk, ispedd muntre arabiske toner og italiensk vitalitet. Smak på den lokale godbiten Pastizzi – en gylden butterdeigskake med ricottafyll. Når sansene er behørig pirret legger du turen mot Marsakloxx, øyas fiskelandsby. Her høres høye rop på det lokale språket mens vinsjer trekker opp fangsten fra de fargerike båtene og fiskeselgere sløyer fisk med lynets hastighet. Den maritime opplevelsen blir fullendt om du tar en dykketur blant tangdekte skipsvrak mens stimer av glitrende fisk fyker forbi.

Maltas historie er lang. De eldste templene er antatt å stamme fra før pyramidene i Egypt og Stonehenge i England.

Maltesisk honning er kjent for å holde høy kvalitet. Grekerne og romerne kalte øya Melita, som betyr “søt som honning”.

Hvordan er været i Malta i juni?

 • Temperatur 19-29 °C
 • Tørre dager 26-
 • Gjennomsnittlig nedbør 7 mm
 • Dager med snø 0

Demografi

 • Innbyggere 7K
 • Lokal tid :
 • Valuta Euro

Flotte steder i Malta

Folk som liker Malta liker også å fly til...

Om Malta

Man kan lett forstå hvorfor disse solrike øyene er blitt kjempet om i millennier, og hvorfor flyene til Malta har vært fullpakkede i flere tiår allerede.

Ettersom hovedstaden Valletta star på UNESCOs verdensarvliste, fordeler mange av Maltas turister tiden sin mellom nærliggende strender og byens oldtidsmonumenter og travle fortauskafeer. Utsikten over det glitrende blå havet fra Grand Harbour skal det tross alt mye til for å slå, og byens elegante og klassiske hoteller gjør det lett å leve seg inn i glamourens verden, mens man lener seg tilbake for litt velfortjent rekreasjon og hvile.

Mens Valletta er en blanding av gammelt og nytt, kan andre deler av Malta gi deg inntrykket av at du har ankommet ved hjelp av tidsmaskin. Utover en overflod av uberørt skjønnhet, finner man steder som kaster lys over øyens turbulente historie. Med sin plassering i havet mellom Italia og Algerie, har Malta vært en perle det har vært vanskelig å komme utenom, både for fortidens inntrengere og for nåtidens reisende.

Ta også den 45minutter lange fergeturen til øya Gozo, hvor du vil støte på templer, moskeer og korsfarerkirker likeså fine som i Valletta, men uten de store turistmassene. Her er du omgitt av asurblått hav på alle kanter, med omrisset av oldtidsfestningen i Rabat i bakgrunnen, og med en fottur langs de forrevne kyststiene tapes den moderne verden fullstendig av syne. Avslappende kvelder kan nytes på små tavernaer, der du kan forsyne deg godt av lokale ingredienser som kanin og honning – enkel mat, men tilberedt med erfaring og ekspertise. Du vil kunne gjenkjenne enkelte smaker og aromaer fra det sicilianske og arabiske kjøkken, men duften av vill fennikel og de humpende fiskebåtenes påmalte øyer vil ikke etterlate deg i tvil om at dette er det ekte og autentiske Malta.

Kysten utenfor Malta er også stedet for de helt store dykkeropplevelsene, da det her ligger sunkne bombefly fra andre verdenskrig. Gå heller ikke glipp av en seiltur for å utforske mer avsidesliggende huler og strender – en tur som også kan nytes med et par flasker av det lokale Cisk-ølet i solnedgang. Mer moro finner du i Paceville, rett nord for turistbukten St Julian, hvor lokale og turister knytter bånd over billig maltesisk vin og utveksler historier om sine øyeventyr.

Beklager, denne informasjonen er foreløpig kun tilgjengelig på engelsk

Feedback